Het roer om...

Uitzicht

Vanaf eind mei 2006 heb ik het roer om gegooid. Op dat moment kreeg ik te horen dat mijn baan bij het TNT Post sorteercentrum naar aanleiding van een reorganisatie overbodig zou worden. Daardoor ben ik op het idee gekomen om een thee- huisje te beginnen aan huis. Onze rommelschuur zou daar de ideale plek voor zijn. Nadat een van mijn zonen enkele bouwtekeningen gemaakt had, en de aanvragen voor de vergun- ningen geregeld waren kon de metamorfose van de rommelschuur naar een theehuisje beginnen! Dat was een mooie klus voor mijn man Cees.

Een vol terras...

Het leggen van de sanitaire leidingen was een hele klus! Maar na een kleine week was de vloer gestort en kon de ruimte ingericht worden. Gelukkig hadden we de koperen pomp en de gootsteen bewaard na de verbouwing van onze boerderij, deze kwamen nu goed van pas!

Nadat we de toiletruimte klaar hadden, zijn we begonnen met het aanzicht naar het voorportaaltje. Cees had nog mooie oude, rode dakpannen waarvan hij een leuk huisje gemaakt heeft.

Ondertussen gingen we ook onze "handel" kopen. Via marktplaats hebben we mooie tafels en stoelen gekocht. Dit gingen we ophalen als we rond 21.00 uur stopten met het klussen. Her en der door nederland, maar het meeste 'kort bij de deur'. Zo hebben we een erg gevarieerd interieur gekregen waar de meeste gasten zich wel bij thuis voelen.

Het interieur...

We moesten natuurlijk ook een werkruimte hebben waar de afwas gedaan kan worden en waar het koffieapparaat op kon staan. We hadden de oude keuken nog van mijn ouders en die hebben we zodanig opgeknapt dat het een mooie en praktische werkruimte is geworden.

Nadat een vriend van ons de wanden mooi geschilderd had konden we ons theehuisje gaan inrichten. Nou, dat is pas goed gelukt!

Terug naar de homepage